TÝMOVÁ BILANCE 2022 A PODĚKOVÁNÍ SPONZORŮM

30.12.2022 10:14

 

Končící sezona 2022 byla pro NAPOHODU! bike team Píšť úspěšná. V horských kolech, silniční cyklistice, cyklokrosu, duatlonu, triatlonu a terénním běhu jsme do Vánoc vybojovali 80 medailových umístění.

 

Bilance mohla být ještě lepší, nebýt jarní dobíhající vlny covidu a řady absencí způsobených úrazy - jen zlomeniny ze závodů jsme letos napočítali tři. I tak se počet medailí před Silvestrem zastavil na 37 zlatých, 31 stříbrných a 12 bronzových.

Jednoznačnými vrcholy sezony byly domácí evropské šampionáty. Z ME horských kol na 24 hodin v Jihlavě jsme dovezli kompletní sbírku - Simona Matušíková se stala mistryní Evropy, stříbra vybojovali Dáša Křefká a Manfred Křefký, bronz patří Tomáši Kašnému.

Další výkonnostní posun zaznamenala Míša Tokarčíková. První sezonu v UCI kategorii Ženy Masters I proměnila ve vítězství na mistrovství ČR v maratonu horských kol na Dolní Moravě a následně se dokázala prosadit i na ME v Jablonném v Podještědí, kde na trati populárního Malevilu vybojovala evropské stříbro.

Vidět jsme byli i na závodech republikové a krajské úrovně. Naši bajkeři dosáhli řady pódiových umístění v kvalitně obsazených soutěžích, jako je Prima Cup - Český pohár horských kol v maratonu nebo populární MTB série Kolo pro život.

V ní se opět dařilo Květoslavu Žilavému, který po loňském ovládnutí Drásala Holešov a Oderské Mlýnice skončil letos na stejných tratích dvakrát těsně druhý a spolu s vítězstvím na královské Šele potvrdil příslušnost k absolutní české maratonské špičce v kategorii 50 - 59 let.

Uspěli jsme také v celosezonních soutěžích. V námi organizované Bajkerské amatérské regionální soutěži BARS, která pohárovým způsobem vyhodnocuje osm populárních MTB maratonů na Opavsku a Ostravsku, obsadil Tom Kašný celkové druhé místo, když si v průběhu sezony připsal několik cenných skalpů soupeřů z regionální špičky. Ženám v poháru vládla Míša Tokarčíková, na stupně vítězů se ve svých věkových kategoriích prosadili i Many, Dáša a Ondra Křefcí a Vojta Bohuš.

Svou výkonnost výrazně posunul i univerzál Tomáš Janeček. V terénním běhu už patří k regionální elitě a řady kvalitních výsledků dosáhl i na horském kole. Asi nejvíce si cení vítězství v soutěži dvojic ve Frýdlantském duatlonu, ke kterému přispěl jako bajker.

Velkým příslibem je teprve 19letý Lukáš Mniszak, který po půlroční pauze způsobené mononukleózou stihl závěr cyklistické sezony a několika medailovými umístěními na silnici i bajku ukázal svůj potenciál.

Závodní cyklistika je nákladný sport. Rok od roku stoupají ceny kol, komponentů, náhradních dílů i dresů, stejně jako ceny startovného, které dosahují až 5.000 Kč za tým na jeden závod. Proto chceme poděkovat všem dlouholetým partnerům/sponzorům, kteří nám pomáhají alespoň část těchto zvyšujících se nákladů pokrýt.

Děkujeme za dotační podporu partnerské obci Píšť. Děkujeme také společnostem ACA Autocentrála - Škoda Auto, Clearmont, Fichna a Hudeczek, Mobal a BIKEKRAM David Král.

Jsme rádi, že v tom už několik let „Jedete s námi“ a že tato spolupráce přináší výsledky.

Do nového roku přejeme všem hlavně hodně zdraví, rodinné pohody a radosti z pohybu!